Кириленко: заяву Amnesty international з критикою затримань на 9 травня ніби писали в Кремлі

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко розкритикував заяву українського представництва правозахисної організації, у якій та засуджує затримання 9 травня демонстрантів за комуністичну символіку.

«Таке враження, що заявуAmnesty international писали в Кремлі. Комуністичний ГУЛАГ знищив 50 мільйонів людей, терор голодом в Україні – 7 мільйонів», – написав він у Twitter.

Окрім того, віце-прем’єр зауважив, що символіка комуністів і нацистів однаково заборонена в Україні.

Раніше Amnesty international виступила із заявою про неприпустимість затримання демонстрантів 9 травня через ненасильницьке використання радянської символіки і закликала до ефективного та неупередженого розслідування випадків насильства під час мітингів.

За даними Міністерства внутрішніх справ, 9 травня в Україні відбулося близько 1700 заходів з відзначення 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, і в них узяли участь понад 600 тисяч людей. Силовики затримали 50 осіб, з них 30 – у Києві. Як повідомив речник відомства Артем Шевченко, у сутичках було травмовано 8 правоохоронців та 15 учасників акцій.

9 травня в Україні за традицією з радянських часів досі вшановують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні після вшанування 8 травня, в день капітуляції 1945 року нацистської Німеччини, Дня пам’яті і примирення.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: