Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів аналогію дій Зеленського і кривавого януковича

Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій порівняв дії президента України Володимира Зеленського з початком каденції януковича.

«Вважаю, що указ президента про розпуск парламенту суперечить Конституції України. Зеленський заводить воюючу Україну в конституційну кризу. Указ буде оскаржено в суді. Автор указу буде нести відповідальність. Один президент вже починав свої повноваження з порушення Конституції», – написав Парубій у мережі.

Конституційний суд України в 2010 році, після приходу до влади президента Віктор Януковича ухвалив, що внесення змін до Конституції у 2004 році відбулося з порушенням процедури, і проголосив автоматичне відновлення попередньої редакції основного закону. Україна повернулася від парламентсько-президентської до президентсько-парламентської форми правління, як це було за часів другого президента України Леоніда Кучми. Ці рішення були скасовані в 2014 році за результатами Революції гідності.

На сайті президента 21 травня був опублікований указ про розпуск Верховної Ради України і призначення дострокових виборів парламенту на 21 липня.

За Конституцією України, позачергові вибори до парламент проводяться в період 60 днів із дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

Чергові вибори парламенту за законом мають відбутися 27 жовтня 2019 року.

Мережа Правди

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: