В ООН хочуть зібрати 162 мільйони доларів для допомоги жителям Донбасу

В ООН оголосили про створення гуманітарного фонду для допомоги жителям України, постраждалим внаслідок збройного конфлікту на Донбасі. Як повідомила, виступаючи на спеціальному засіданні з розробки плану гуманітарної допомоги Україні, помічниця генсекретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, у 2019 році для надання допомоги жителям сходу України потрібно зібрати 162 мільйони доларів.

«Цивільне населення продовжує платити найвищу ціну. Понад 3300 цивільних загинули і близько 9000 поранені від початку конфлікту в 2014 році. 1,5 мільйона людей стали внутрішньо переміщеними. Гуманітарні наслідки – значні. У 2019 році 3,5 мільйона людей потребуватимуть гуманітарної допомоги і захисту. Багато з них – літні люди, жінки і діти», – сказала Мюллер.

Вона закликала країни приєднуватися і робити внески до Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні (Ukraine Humanitarian Pooled Fund).

Цього місяця в уряді Великої Британії заявили про збільшення на 40% гуманітарної підтримки України.

Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків на Донбасі, відколи триває цей конфлікт із 2014 року. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: