МОЗ звертається до Нацполіції і ГПУ через Амосову

Міністерство охорони здоров’я заявляє, що звернулося до Національної поліції і Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати діяльність колишньої ректорки Національного медичного університету імені Богомольця Катерини Амосової.

Таке повідомлення оприлюднене 21 вересня – на наступний день після того, як Печерський суд скасував наказ МОЗ про звільнення Амосової. В міністерстві рішення суду вважають незаконним, а накази, віддані Амосовою після нього – недійсними.

В МОЗ заявляють, що судові суперечки блокують здійснення фінансових операцій університетом, тому що попереднє керівництво ВНЗ не має права їх погоджувати.

«Платежі, підписані будь-ким з екс-адміністрації НМУ, не можуть здійснюватись. Про цю ситуацію повідомлено Державну казначейську службу з метою попередження незаконного розпорядження коштами платників податків. Адже наявні також і свідчення про те, що на співробітників Держказначейства чиниться тиск з метою забезпечити платежі за підписом осіб, які звільнені з НМУ», – повідомляє прес-служба МОЗ.

Сама Катерина Амосова напередодні заявила, що рішення суду дає їй підстави діяти як ректор НМУ, а у виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун нібито «є домовленість про використання силовиків», щоб не пустити на робоче місце її та інших працівників університету, які були звільнені рішенням МОЗ.

7 вересня МОЗ визнало виконувачем обов’язків ректора НМУ імені Богомольця Олександра Науменка.

Міністерство звільнило Катерину Амосову з посади ректора НМУ 30 березня. У відомстві заявляли, що міністерська комісія оцінила її роботу в 2017 році як незадовільну.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: