У Львові розпочався 25-й Форум видавців

У Львові 19 вересня розпочався 25-й ювілейний Форум видавців, який триватиме упродовж п’яти днів.

За інформацією організаторів, відбудуться близько 900 літературних, освітніх, мистецьких подій. У рамках форуму відбувається книжковий ярмарок, у якому беруть участь 260 видавництв, які привезли 250 тонн книжок, літературний фестиваль, бібліотечний форум, фестиваль дитячого читання, Ніч поезії.

Найкращу книгу Форуму обиратимуть з поміж понад 500 книжок. Цього року тема Форуму «Ринок свободи», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Читаючи, ми звільняємось, можемо ставати будь-ким. У час постправди, «фейкових» новин складається враження, що різні цінності, серед них свобода, є предметом торгівлі. Зрозуміло, що є люди, які хочуть купити чиюсь свободу. Але є люди, які готові заплатити велику ціну за власну свободу. Ми маємо про це пам’ятати», – каже президент Форуму видавців Олександра Коваль.

У рамках Форуму видавців щодня відбуваються акції на підтримку Олега Сенцова, який 129-й день голодує в ув’язненні в Росії.

Почесними гостями 25-го Форуму видавців є американський історик Енн Епплбом, професор зі США Марта Богачевська-Хом’як, поет Ігор Померанцев. Приїхали письменники і перекладачі з 25 країн світу, а також велика група українських літераторів.

Сьогодні Форум видавців відвідає президент України Петро Порошенко, який його відкриє у Львівській опері.

Форум видавців у Львові вперше проведений у 1994 році і став найбільшою книжковою подією в Україні.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: