В камерах «торнадівців» знайшли нацистську символіку та холодну зброю – Генпрокуратура

Під час обшуків 9 серпня у камерах екс-бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» в Лук’янівському СІЗО в них вилучили заборонені предмети, зокрема кийки, саморобні вибухові пакети та холодну зброю.

Про це 14 серпня повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко. Він опублікував фотографії знайдених предметів, зазначивши, що на це дали дозвіл слідчі та прокурори.

Раніше аналогічну інформацію щодо подій 9 серпня оприлюднював речник заступника Міністра юстиції Юрій Маслак. За його словами, «торнадівці» почали чинити опір та використали один із вибухових пакетів, внаслідок чого один співробітник Мін’юсту постраждав.

Крім того, речниця генерального прокурора Лариса Сарган оприлюднила фото нацистського прапора, двох десятків пляшок алкоголю та холодної зброї. Все це, за її словами, було в камерах бійців «Торнадо».

Згодом, спілкуючись у твітері, Лариса Сарган додала і фото харчових запасів «торнадівців».

Кілька колишніх співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо», розформованої в 2015 році, перебувають в Лук’янівському слідчому ізоляторі за обвинуваченням у тяжких злочинах, скоєних під час служби.

Читайте також: «Двох співробітників Лук’янівського СІЗО відсторонили через допомогу екс-«торнадівцям» – Мін’юст»

Також нещодавно стало відомо, що прокуратура підозрює «торнадівців» у масових заворушеннях, погрозах вбивством і вимаганні.

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення було оскаржене обома сторонами.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: