Радіо Свобода представляє спецпроект до 50-річчя Кузьми «Скрябіна»

17 серпня о 10:30, в День народження співака Андрія Кузьменка вийде в ефір спецпроект «Кузьма. Недосказане», підготовлений Радіо Свобода спільно з телеканалом «Україна».

Цього дня лідеру гурту «Скрябін» виповнилося б 50 років. Спецпроект розповість про маловідомі захоплення і таланти артиста.

Знімальна група відшукала місця, де формувалася особистість  Андрія – і як музиканта, і як чоловіка. Також глядачі зможуть дізнатися про особисті незавершені справи артиста, його творчі мрії, ідеї, плани, які не вдалося втілити в життя.

Про це розповідають його відомі колеги – Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Руслана Лижичко, Володимир Бебешко та інші. 

«Я думаю, що Андрій свою місію до кінця не виконав. Знаєте чому? Тому що він – патріот України. Справжній. І вболівав за нашу країну. Велику частину в нього займала політика і все, що в нас творилось і твориться зараз. Він їздив в госпіталь, помагав хлопцям і ніколи не афішував це. Він забороняв афішувати свої добрі справи», – розповідає український продюсер і товариш Кузьми Володимир Бебешко. 

«Шкода, що ми не встигли його пізнати. Треба було дивитися не на чувака, який нас бавить, а на чувака, всеридині якого цілий Всесвіт. І він нам його віддавав, за тими жартами було багато серйозних речей», – каже Руслана Лижичко. 

«Українська редакція Радіо Свобода запропонувала створити цей спецпроект, бо нам важливо, щоб українці знали своїх героїв – непростих, суперечливих, але сильних і справжніх, – говорить головний продюсер Української редакції Радіо Свобода Наталя Симоніна. – Кузьма – неформальний лідер епохи. І цей документальний проект не просто про нього, а й про те, що жити, діяти, любити потрібно тут і зараз. Фільм змусить замислитися глядача про слід, який кожен українець хоче і може лишити на Землі».

Глядачі побачать інтерв’ю з родиною музиканта – батьками та дружиною Світланою, яка вперше наважилася поспілкуватися з журналістами.  

«Що він мене навчив? Любити життя. Любити кожну мить і любити людей, пробачати їм все», – ділиться Світлана Бабійчук (Кузьменко).

Чим живе сьогодні родина Андрія, які справи артиста намагаються завершити його друзі та близькі, який шлях обрала для себе донька музиканта Марія-Барбара? Дивіться на телеканалі «Україна» 17 серпня о 10:30. 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: