Адвокат Ілля Новіков підтвердив, що купив кеди Сергія Жадана на аукціоні на підтримку медслужби ДУК «ПС»

Російський і український адвокат Ілля Новіков підтвердив у соцмережі, що то він купив кеди письменника Сергія Жадана на аукціоні, що мав на меті зібрати кошти на підтримку медичної служби «Ульф» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

«Купив кеди Сергія Жадана. Тому що, по-друге, доброчинний аукціон, по-третє, Жадан. А по-перше, хто б там що не думав, а «конверсів» (марка кед – ред.) багато не буває», – написав він у фейсбуці, перепублікувавши повідомлення однієї з засновниць добровольчої медслужби Юлії Сидорової за 10 серпня, що кеди Жадана було продано за 10000 гривень.

Раніше 11 серпня сам Сергій Жадан теж перепублікував те повідомлення й додав, що на той час не знав, хто купив його кеди. «Але це круто. Працюємо далі, підтримуємо своїх!» – написав він.

Раніше, 7 серпня, співзасновниця добровольчої медичної служби «Ульф» 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Юлія Сидорова повідомляла, що починає аукціон «Кеди Жадана», або «Жадані кеди» – за її словами, «тобто, продаю кеди Генія сучасності», – щоб зібрати кошти на потреби цієї медслужби, «яка працює на війні». «Які саме потреби ми закриємо, залежить від того, скільки ви готові віддати за легендарні «конверси» неповторного Сергія Жадана. По витратах обов’язково зробимо звіт», – написала вона.

Сергій Жадан тоді підтримав цей аукціон.

Ілля Новіков, російський юрист і адвокат, також має статус адвоката в Україні. Він свого часу захищав у російських судах Надію Савченко, задля чого вивчив українську мову. Нині він, зокрема, захищає кількох українців, ув’язнених у Росії. Також Новіков був свого часу відомий як гравець популярної і в Україні російської інтелектуальної телегри «Що? Де? Коли?»

Добровольчий український корпус «Правий сектор» є однією з лічених добровольчих воєнізованих структур, які досі відмовляються ввійти до складу офіційних силових формувань (Збройних сил, Національної гвардії, МВС тощо) і, всупереч забороні, до останнього часу брали участь у фронтових діях.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: