Українці повинні більше платити за тепло в квартирах, якщо використовують їх як офіс

Українці повинні більше платити за тепло в квартирах, якщо використовують їх не для житла, а для професійної діяльності. Так постановив Верховний суд, розглядаючи справу №6-1926цс16.

“ВСУ розглядав випадок з використанням квартири нотаріусом і постановив, що він повинен платити за опалення більше, ніж платять за житлові приміщення. Це десь в півтора-два рази дорожче. Але подібний принцип стосується не тільки нотаріусів, а й інших громадян, які використовують квартири в комерційних цілях. Наприклад, тих же перукарень або швейних майстерень. Їм комунальні підприємства можуть перерахувати платіжки, якщо з’ясується, що вони платили за тепло за житловими тарифами”, – пояснив старший партнер адвокатської компанії Ростислав Кравець.

Ціни на комунальні послуги не вперше оскаржуються в суді комунальними підприємствами.

“Питання оплати комунальних послуг нотаріусами, за тарифами, відмінними від тарифів для населення, має тривалу історію. Зокрема, 26.09.2012 Верховний суд України, за результатами розгляду справ № 6-43цс12 і № 6-72цс12 зробив правовий висновок, в якому вказав, що тарифи для оплати послуг з теплопостачання для населення застосовуються для здійснення оплати фізичними особами послуг з теплопостачання в приміщеннях, що використовуються ними для проживання.

Водночас, послуги з теплопостачання в приміщеннях, які використовуються приватними нотаріусами для зайняття нотаріальною діяльністю за такими тарифами оплачуватися не можуть”, – розповів адвокат Володимир Бандура.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: