13 млрд доларів витратить США на побудову підводного човна з ядерними боєголовками

usa-pidvodnyi-choven

У проект п’ятирічного бюджету Міноборони Сполучених Штатів Америки (США) входять 13 млрд доларів, які планується витратити на розробку нового підводного човна, на озброєнні якого стоятимуть міжконтинентальні балістичні ракети з ядерними боєголовками.

Так, за словами джерела агентства, бюджет ВМФ США на 2017-й фінансовий рік передбачає витрати на закупівлю матеріалів для будівництва підводних човнів.

“Кошти безпосередньо на роботи зі створення субмарини будуть виділятися з бюджету на 2021-й фінансовий рік”, – уточнив він.

Протягом наступних п’яти років ВМФ витратить понад 4 млрд доларів на дослідження і розробку підводних човнів і більше 9 млрд доларів на фінансування закупівель.

Підводний човен повинен стати заміною стратегічних атомних підводних човнів третього покоління класу “Огайо”. Провідну роль в її створенні повинні зіграти General Dynamics Corp (GD.N) і Huntington Ingalls Industries Inc (HII.N).

Крім того, за словами одного зі співрозмовників Reuters, Пентагон збирається звернути увагу на необхідність фінансування “тріади” стратегічного стримування. Крім підводного човна мова йде про новий бомбардувальнику ВПС, а також нових ядерних міжконтинентальних балістичних ракетах.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: