Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі заявив про відставку свого уряду

gruzia

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі заявив про відставку свого уряду. Відповідну заяву він зробив у середу, 23 грудня, під час спеціального звернення до народу Грузії, яке транслювалося грузинськими телеканалами.

«Я ухвалив сьогодні рішення піти з посади прем’єр-міністра… Я йду сьогодні з посади, але залишаюся вірним солдатом своєї батьківщини», – сказав Ґарібашвілі.

Він зазначив, що покидає посаду, щоб показати «приклад молодому поколінню» у Грузію і «молодим демократам», що «урядові посади є тимчасовими».

33-річний Іраклі Ґарібашвілі навчався у Парижі. Після призначення на посаду у 2013 році він став наймолодшим головою уряду у Європі.

Його ім’я у політиці було невідомим до жовтня 2012 року, коли екс-прем’єр Грузії, мільярдер Бідзіна Іванішвілі призначив його міністром внутрішніх справ.

Опоненти Ґарібашвілі критикують його за брак політичного досвіду і називають його «пішаком, контрольованим Іванішвілі з-за сцени».

Як повідомляє наш кореспондент, виконувати обов’язки голови уряду Грузії наразі буде перший віце-прем’єр, міністр закордонних справ Георгій Квірікашвілі.

Причини відставки Іраклі Ґарібашвілі не повідомив, для багатьох це стало несподіваною.

Згідно з Конституцією Грузії, у разі відставки прем’єр-міністра, повноваження чинного уряду призупиняються, а урядовці тимчасово виконуватимуть свої обов’язки.

Президент Грузії упродовж семи днів має представити на затвердження парламенту кандидатуру прем’єр-міністра узгоджену і представлену парламентською більшістю.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: