НБУ продовжив обмеження з продажу готівкової валюти але збільшив максимальну суму її зняття

НБУ

Національний банк України збільшив максимальну суму зняття готівкової валюти за депозитами до еквівалента 20 тис.грн на добу з 15 тис. грн на добу, що діяли раніше. Зазначена норма міститься в постанові правління НБУ №581.

“Послаблення спрямоване на відновлення довіри до банківської системи і притоку валютних депозитів”, – наголошується в повідомленні на сайті регулятора.

При цьому НБУ продовжив до 4 грудня обмеження з продажу готівкової валюти до еквівалента 3 тис. грн на добу в одні руки, а також продовжив обмеження з видачі готівкової гривні через каси та банкомати на рівні 300 тис. грн на добу.

Відзначимо, введені в березні обмеження НБУ були покликані стабілізувати відтік вкладів з банківської системи і зупинити стрімку девальвацію гривні, яка з моменту переходу НБУ до гнучкого курсоутворення на валютному ринку за 2014 і два місяці 2015 знецінилася до долара США за офіційним курсом в 3,8 рази до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 грн/дол.

Після введення Нацбанком обмежень і отримання першого траншу Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми, гривня менш ніж за два тижні зміцнилася і коливається в межах 20,5-23,5 грн/дол. протягом останніх шести місяців.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: