Міжнародні змагання «Ігри нескорених» офіційно стартували у Сіднеї

Міжнародні спортивні змагання «Ігри нескорених» Invictus Games 2018 офіційно стартували у Сіднеї. Як йдеться на сторінці у Facebook української команди, змагання відкрив особисто «патрон» Invictus Games герцог Сассекський Гаррі.

«Вже завтра Нескорені з 18 країн-учасниць будуть змагатися на спортивних майданчиках Сіднея, захищаючи честь своїх військових побратимів», – йдеться в повідомленні.

Цьогоріч Україну на змаганнях представлятимуть 14 чоловіків та одна жінка. Українці змагатимуться у 6  видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці,  плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе. Проходитимуть цьогорічні «Ігри нескорених» до 27 жовтня.

Читайте також: Українська збірна вирушила на «Ігри нескорених» до Австралії​

Invictus Games – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, які заснував у 2014 році британський принц Гаррі, мета змагань – вшанування військових ветеранів, підтримка їх реабілітації та адаптаційна допомога людям, які були поранені та втратили здоров’я під час військової служби.

Українська збірна вперше взяла участь у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених» минулого року: тоді українці (їх було п’ятнадцятеро) здобули 14 медалей: вісім золотих, три срібні та три бронзові.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: