Гідрометцентр пояснив, чому нічна гроза затопила центр Києва

Український гідрометцентр припускає, що затоплення Хрещатика та деяких інших центральних вулиць спричинила не інтенсивність зливи вночі, а попередня засушлива погода. Про це представники центру написали у Facebook.

«Величезні калюжі і «ріки» у центрі міста, частково можна пояснити за рахунок попередньої посухи – листя на деревах почало потроху вже підсихати і тому під час поривів вітру інтенсивно опадало та потрапляло у зливні системи, які і так у нас не вирізняються великою пропускною здатністю», – зазначили у Гідрометцентрі.

За словами синоптиків, епіцентр зливи пройшов повз їхні пункти спостереження.

«Максимальні кількість опадів на одному з пунктів становила тільки 17 мм, і за критеріями це не стихійне явище», – написали вони.

Читайте також: Як Київ «поплив» через потужну нічну зливу (огляд соцмереж)

Як повідомили у Київській міській адміністрації, через негоду у ніч на 16 серпня в Києві повалені близько 200 дерев та п’ять опор електропередач. За даними КМДА, найбільше постраждали Печерський, Шевченківський, Дніпровський і частина Деснянського району, а саме Лісовий масив. Окрім того, сталося підтоплення на вулиці Олени Теліги біля станції метро «Дорогожичі».

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: