З початку року на кір захворіло майже 29 тисяч людей – МОЗ

З початку 2018 року в Міністерстві охорони здоров’я зафіксували 28 889 випадків захворювання на кір. Серед них – понад 17 тисяч дітей.

За даними МОЗ, найбільше хворих було у Львівській області – 5,6 тисяч осіб. Крім того, з початку року від ускладнень кору померло 13 людей, з них дев’ятеро – діти.

МОЗ нагадує, що дітей треба вакцинувати від кору згідно у віці одного або шести років. Щеплення для дітей до 18 років безкоштовне.

Також раніше в міністерстві повідомляли про запровадження обов’язкової безкоштовної вакцинації від кору для дорослих, що належать до груп ризику. Серед них – студентство, працівники медичних закладів (медики та немедичний персонал), освітніх закладів та силових структур.

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Читайте також: «В Україні знижується рівень захворюваності на кір – МОЗ» 

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: