Супрун вдруге звільнила лікарку, яка відмовила ветерану у лікуванні 

Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що звільнила Ганну Губареву, співробітницю Національного інституту раку, яка відмовила ветерану АТО у пільговому лікуванні. 

Скандал довкола Губаревої розгорівся в червні, коли стало відомо, що вона відмовила надати ветерану пільгове лікування, сказавши, що він «убивав братський народ».

«Отримала офіційне роз’яснення від Інституту раку. Одразу після викриття інциденту Губаревої з ветераном, її звільнили з обох посад, які вона на той час займала – лікаря та наукового співробітника», – написала Супрун. 

При цьому виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я пояснила, що з 17 липня по 31 серпня її було поновлено на науковій посаді. Це, за її словами, було зроблено заради того, щоб дати змогу завершити наукову діяльність. Але 13 серпня з нею розірвали цей контракт достроково. 

«Обурена тим фактом, що її взяли повторно, сподіваючись, що ніхто не помітить, і звільнили вдруге у результаті скандалу. Крім того, з 2008 року Губарева була членом незалежної локальної етичної комісії інституту, де і залишилася навіть після звільнення з посади лікаря. При тому, що звільнено її було якраз за неетичну поведінку», – додала Супрун. 

Раніше Радіо Свобода повідомляло, що у Кривому Розі через смерть у лікарні учасника бойових дій на Донбасі Володимира Близнюка відкрили кримінальне провадження. 

Близнюк помер у 16-лікарні в ніч з 7 на 8 липня. Він оголошував голодування «через недбальство лікарів». Місцеві активісти звернулись до в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та народних депутатів з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради і провести детальну перевірку щодо цієї смерті та дій лікарів.

Близнюк оголошував голодування 27 червня. За заявами бійця, у лікарні йому відмовили в безкоштовному наданні медичних препаратів, видавши лише список ліків, які треба було придбати власним коштом. Пізніше на своїй сторінці у Facebook чоловік повідомив, що припиняє голодування, адже ліки йому вже надані «якимось фондом».

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: