Через страйк пілотів Ryanair скасовує кожен шостий рейс – ЗМІ

Пілоти та члени екіпажу авіакомпанії Ryanair страйкують в п’яти європейських країнах: Німеччині, Швеції, Ірландії та Нідерландах. За повідомленнями в західних ЗМІ, компанії довелося скасувати 400 рейсів – одну шосту всіх своїх перевезень – якими мали полетіти 50 тисяч пасажирів.

Співробітники компанії вимагають гідної оплати та умов праці. Взимку компанія вперше за 30 років визнала профспілки та уклала угоди з ними в кількох країнах. Проте об’єднання працівників звинувачують керівництво в тому, що воно не змогло знайти спільну мову з підлеглими.

Читайте також: «Омелян про Ryanair, українські дороги та Керченський міст​»

В компанії натомість стверджують, що зробили все можливе, аби розв’язати проблему. Також компанія запевняє, що 85% рейсів у суботу відбудуться за графіком, а ті пасажири, чиї польоти були скасовані, отримають компенсацію.

Страйк почався ще в липні з ініціативи членів профспілки в Ірландії. Пізніше до них долучилися колеги з Італії, Португалії, Іспанії та Бельгії.

У відповідь на початок страйків Ryanair повідомила близько 300 свого повітряного парку в Дубліні про можливе скорочення. Виконавчий директор компанії Майкл О’Лірі заявив про можливе переміщення літаків та робочих місць на ринки, які наразі активно розвиваються. Серед таких в компанії називають зокрема Польщу.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: