Водолази-сапери починають обстеження Азовського моря – ДСНС 

Водолази-сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій у липні цього року розпочнуть обстеження Азовського моря, повідомили Донбас.Реалії (проекту Радіо Свобода) в головному управлінні ДСНС в Донецькій області. 

У планах рятувальників нетехнічна розвідка рейду маріупольського порту. Після цього ДСНС планує створити карту забруднених і безпечних ділянок акваторії моря. Однак через великий обсяг робіт ця карта може з’явитися уже після кінця літньої навігації в жовтні цього року. 

«Ми обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів всі пляжі, де знаходяться люди. І вони повністю безпечні для відпочинку. Але існує небезпека, тому що море – це не суходіл, і тут дати 100% гарантії мінної безпеки неможливо. Змінюються течії, вітер і вибухонебезпечний предмет може з’явитись там, де його не було», – пояснює заступник начальника Головного управління ДСНС в Донецькій області Андрій Данік.

Для робіт з підводного розмінування ГУ ДСНС в Донецькій області отримало від Маріупольської міськради судно «Капітан Чусов», яке раніше перевозило туристів. Зараз його ремонтують та переобладнують. 

Раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявляв, що витрати на розмінуванням всього Донбасу можуть перевищити 800 мільйонів доларів.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: