Поранений на військових навчаннях телеоператор з Кривого Рогу після 8-місячного лікування повернувся додому

Криворізький телеоператор В’ячеслав Волк, якого важко поранили на військових навчаннях влітку минулого року, повернувся додому до Кривого Рогу після 8-місячного лікування у різних медичних закладах України.

За словами радниці голови Дніпропетровської обласної адміністрації Тетяни Губи, міністр оборони України Степан Полторак доручив військовим медикам перевезти Волка з інституту нейрохірургії у Києві до залізничного вокзалу, де в розпорядження пацієнта та медиків, що його супроводжували, надали спеціально обладнаний вагон.

За інформацією від рідних пацієнта, наразі він перебуває у задовільному стані.

Як повідомила Радіо Свобода дружина медійника Інна Волк, наприкінці лютого В’ячеслава Волка прооперували в інституті нейрохірургії імені Ромоданова у Києві. За її словами, тривала чотири години.

 «Лікарі встановили електростимулятор на стінку спинного мозку для стимуляції рук. І тепер упродовж 3-4 місяців спостерігатимуть, як стимулюються руки. У кисті лівої руки у нього трохи рухливість з’явилась, він може нею трохи рухати. Ліва рука включилась», – зазначила Інна Волк.

У подальшому на чоловіка чекає довгий процес реабілітації. Зараз родина шукає реабілітаційний центр в Україні. Поки що, за словами родичів, В’ячеслав Волк буде перебуватиме вдома.

6 липня 2017 року в поліції Кривого Рогу повідомили, що під час навчань ЗСУ був тяжко поранений представник ЗМІ. Інцидент стався під час командно-штабних навчань з територіальної оборони у Саксаганській районній раді. Постріл з пістолета зробив учасник навчань, волонтер-інструктор, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників.

28 серпня В’ячеслава Волка авіацією транспортували з Дніпра до Львова, де його лікували у Військово-медичному центрі Західного регіону.

 У жовтні справу щодо поранення на військових навчаннях у Кривому Розі телеоператора передали до суду. Місцевого жителя Ігоря Петренка, який виконував на навчаннях повноваження інструктора, підозрюють у злочинах, передбачених статтями 121 і 263 Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю).

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: