Олімпіада: на біатлонних трасах Пхйончхана холодно й вітряно

У південнокорейському Пхйончхані, де на трасі спорткомплексу «Альпензія» 10 лютого розпочнуть змагатися на Олімпіаді біатлоністи, нині дуже холодно й вітряно. Температура становить від 10 до 18 градусів морозу, повідомила сайту Національного олімпійського комітету України олімпійська чемпіонка Сочі Валя Семеренко.

«Тренуємося ввечері при штучному освітленні, адже саме в такий час і за таких умов відбуватимуться гонки. Дуже холодно, тому й траса мерзла через сильні морози, нема ковзання. Відчувається й вітерець. Навряд чи щось суттєво зміниться за найближчі дні, тому готуємось саме до таких умов. В минулому році під час етапу Кубка світу на цій же трасі було тепло й все текло», – розповіла Семеренко.

«Загалом усе добре. Після останніх тренувальних зборів в Казахстані, які проходили на висоті понад 1500 метрів і, до речі, теж за дуже низьких температур, почуваємо себе тут краще і думаємо, що бігти буде легше», – додала біатлоністка.

Олімпійські ігри в Пхйончхані відбудуться з 9 до 25 лютого. Серед українських спортсменів найреальніші шанси на перемоги й призові місця мають біатлоністки, які вийдуть на першу гонку 10 лютого. Це буде спринт на 10 кілометрів з двома стрільбами, за місцевим часом змагання розпочнуться о 20:15 (це 13:15 за Києвом).

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: