КМДА: випадків дифтерії в Києві не зареєстровано

У Київській міській держадміністрації заявляють, що в столиці України випадків захворювання на дифтерію не зареєстровано.

Як повідомив 5 лютого перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, ситуація контрольована.

«Разом із вакцинацією проти кору проводиться і вакцинація проти дифтерії. Якоїсь надзвичайної ситуації в місті із захворюваністю немає», – зазначив Поворозник.

Раніше Міністерство охорони здоров’я України рекомендувало вакцинуватися від дифтерії.

В Україні щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, також є безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії для дорослих, додають у міністерстві.

Як повідомляє прес-служба міністерства, для лікування дифтерії в Україні є протидифтерійна сироватка.

У МОЗ зауважують, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть з сироваткою залишається ризик смерті до 20%.

Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: