КМДА: рівень захворюваності на грип та ГРВІ серед школярів Києва зріс на 25%

Рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію cеред школярів Києва зріс на 25 відсотків, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

«Наразі у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для даного періоду року. Проте, за четвертий тиждень 2018 року зареєстровано зростання захворюваності на 11,4 відсотка, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося за рахунок дітей, і хоча наразі переважно хворіють дошкільнята, серед школярів рівень захворюваності зріс на 25 відсотків», – сказав Поворозник.

За його словами, в одній зі шкіл призупинять заняття, тому що рівень захворюваності там перевищив 20 відсотків. Іще в 14 школах відбулося часткове покласове закриття.

«Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом’янському районах», – заявив Поворзнюк.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Лікарі зауважують, що організм людини з віком має все меншу здатність самостійно справлятися із захворюваннями, тому рекомендується зробити щеплення від грипу.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: