Біометричний контроль з початку доби пройшли на українському кордоні близько 500 росіян – прикордонники

Від початку сьогоднішньої доби за системою фіксації біометричних даних іноземців прикордонники оформили пропуск понад 2700 людей, близько 500 із них – громадяни Росії. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України 1 січня, у день, коли на пунктах пропуску на кордоні у повному обсязі запрацювала система фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства.

«Співробітники Держприкордонслужби фіксують відбитки 5 пальців правої руки. Обов’язкову фіксацію біометричних даних застосовують у відповідності до визначеного МЗС переліку 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику. Решта іноземців – за результатами аналізу та оцінки ризиків. При повторному перетині особою кордону здійснюватиметься процес ідентифікації особи. При цьому інспектор бачитиме чи здавала людина свої біометричні дані і здійснюватиме їх перевірку», – повідомили у Держприкордонслужбі.

Згідно з повідомленням, звільняються від фіксації біометричних даних глави держав і урядів зарубіжних країн, члени парламентських та урядових делегацій, особи до 18-річного віку, круїзні туристи, члени екіпажів транспортних засобів, дипломатичний персонал, посадові особи міжнародних організацій.

За даними ДПСУ, для створення системи біометричного контролю технічно дообладнали 157 пунктів пропуску та 3 КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що з 1 січня 2018 року має запрацювати система фіксації біометричних даних на пунктах пропуску через державний кордон, що критикували у Міністерстві закордонних справ Росії. Від 27 грудня ця система була запущена в тестовому режимі.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: