Книжку Семени «Кримський репортаж» перекладуть англійською – Мінінформ

Міністерство інформаційної політики України планує перекласти англійською книжку кримського журналіста Миколи Семени «Кримський репортаж. Хроніки окупації Криму 2014-2016». Про це 21 грудня на презентації книжки в Києві заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

«Плануємо наступного року перекласти книжку Миколи Семени «Кримський репортаж» на англійську мову. У планах міністерства – щоб ця книга англійською була передана в посольства інших країн в Україні», – сказав Стець.

За його словами, таким чином про роботу Семени дізнається більше людей.

Як повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії, 21 грудня в київському центрі «Кримський дім» відбулася презентація книжки «Кримський репортаж. Хроніки окупації Криму 2014-2016», автором якої виступив український журналіст Микола Семена, засуджений в анексованому Криму.

У книзі, яку видали до винесення вироку журналісту підконтрольним Кремлю судом у Криму, зібрані статті Семени, опубліковані на сайт Крим.Реалії від квітня 2014 до квітня 2016 року.

Книжку видало «Державне газетно-журнальне видавництво» з ініціативи низки правозахисних організацій, за згодою Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода і за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Автора Радіо Свобода і Крим.Реалії, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. 22 вересня 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки.

У грудні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Семені вирок.

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Том Кент назвав необґрунтованими звинувачення проти журналіста, також зазначивши, що вирок, винесений підконтрольним Кремлю судом у Криму, має бути скасований.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: