Тести ЗНО друкуватимуть шрифтом Брайля, апробують у 2018 році – центр оцінювання якості освіти

В Україні громадяни з порушеннями зору зможуть наступного року скласти зовнішнє незалежне тестування з використанням завдань, надрукованих шрифтом Брайля, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти з посиланням на відповідний наказ Міносвіти.

«У 2018 році пройде апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання рельєфно-крапковий шрифт – шрифт Брайля. Апробація відбудеться під час додаткової сесії з української мови і літератури, математики, історії України. Реєстрація осіб для участі в апробації відбуватиметься з 6 лютого до 19 березня за стандартною процедурою», – повідомили у центрі.

Згідно з повідомленням, учасники апробаційного тестування отримають результати ЗНО за шкалою 100-200 балів і зможуть використати їх під час вступу до вишів. Водночас як оцінка за державну підсумкову атестацію за шкалою 1-12 балів результати апробаційного тестування не зараховуватимуться.

Наприкінці листопада у Центрі оцінювання якості освіти повідомляли про придбання принтера для друкування шрифтом Брайля.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: