На Форумі видавців через погрози скасували презентацію книжки Денисенко «Майя та її мами»

На Форумі видавців у Львові через погрози скасували презентацію книжки Лариси Денисенко «Майя та її мами», яка мала відбутись 15 вересня у дитячій бібліотеці.

«Видавець і авторка книги скасували одну подію, з метою забезпечення безпеки дітей… Ми закликаємо громадськість,ЗМІ, силові структури забезпечити розголос потенційних загроз та надати учасникам і відвідувачам Форуму видавців у Львові гарантії безпеки, адже представники деяких громадських організацій за допомогою шантажу та погроз намагаються тиснути на нас і запроваджувати цензуру», – мовиться у заяві організаторів форуму.

За їхніми словами, вже понад місяць деякі учасники 24-го Форуму видавців у Львові повідомляють про погрози на їхню адресу в соціальних мережах, які стосуються їхньої творчості чи громадської діяльності.

У заяві форуму не вказується прізвище автора книги, проте Лариса Денисенко на своїй сторінці у Facebook стверджує, що в усіх заявах з погрозами фігурує саме її прізвище.

«Мені щонайменше прикро за цим спостерігати. Все своє професійне життя я протидію насильству і виступаю за толерантність. Саме така поведінка, на думку щонайменше 15 організацій ультраправого штибу, маркує мене як відьму 21-го сторіччя», – написала вона.

В оприлюдненому листі-погрозі йдеться про книгу Денисенко «Майя і її мами» і про нав’язування «нетрадиційної» сім’ї. У листі також вказується, що у разі бездіяльності місцевої влади і силовиків низка організацій буде «вживати всіх можливих заходів з метою недопущення проведення відверто провокаційної презентації у Львові».

У книзі «Майя і її мами» йдеться про толерантність на рівні сім’ і прийняття різних сімей у соціумі.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: