МЗС заявляє: українці не постраждали через пожежі в Португалії, але відвідувати там ліси не варто

Українців серед постраждалих внаслідок лісових пожеж у Португалії немає, втім громадянам України надалі радять утриматися від відвідин там лісової місцевості. Про це заявили у Департамент консульської служби МЗС України.

«Пожежа продовжує поширюватися, загрожуючи навколишнім поселенням. У цьому зв’язку, посольство України в Португальській Республіці рекомендує утриматись від відвідування лісової місцевості», – йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

Громадянам України, які перебувають в місцях, де вирують пожежі, дипломати радять уважно стежити за повідомленнями місцевих служб та виконувати інструкції пожежників.

«Просимо враховувати, що з настанням літнього сезону по всій території Португальської Республіки, особливо в лісистій місцевості в центральній та північній частинах країни, через високі температури існує підвищена ймовірність виникнення пожеж», – йдеться в повідомленні.

У випадках виникнення надзвичайної ситуації українцям пропонують звертатися на «гарячу лінію» посольства в Португалії за номером +351920030432 або на цілодобову лінію МЗС України +380442381657.

За останніми даними, через масштабні лісові пожежі, що спалахнули в ніч на 18 червня, у Португалії вже загинули щонайменше 62 людини. Українські дипломати вказують, що близько 60 осіб є травмованими, 18 – у тяжкому стані в лікарнях міс Коїмбра, Порту та Лісабон. Окрім того, є багато зруйнованих будинків в навколишніх селах, додали в консульській службі.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: