КМДА хоче з серпня удвічі підняти тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій

Заступник голови Київської адміністрації Петро Пантелеєв заявив про намір підняти тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій в середньому із 2,85 до 5,8 гривень за квадратний метр, повідомляє прес-служба КМДА.

За даними адміністрації, нові тарифи набудуть чинності із 1 серпня.

«Тариф для комунальних ЖЕКів не змінювався майже сім років. Протягом останніх двох років комунальні підприємства зверталися до міської влади з проханням скоригувати тариф. Але на фоні збільшення інших тарифів – на тепло, гарячу воду, електроенергію, ми відмовляли підприємствам, розуміючи межі платіжної спроможності людей. Однак зараз мова йде про те, аби зберегти сферу надання послуг у робочому стані та не втратити робітників, яких уже зараз не вистачає. Я маю на увазі двірників, слюсарів, сантехніків, покрівельників, які отримують мінімальну заробітну платню», – заявив Пантелеєв.

За інформацією КМДА, у Києві працює 10 муніципальних підприємств, що надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, вони обслуговують 8,4 тисяч житлових будинків, що складає 73% від загальної кількості багатоквартирних будинків у столиці.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: