Віце-прем’єр Климпуш-Цинцадзе підтримала проведення Маршу рівності

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе підтримала проведення Маршу рівності в Києві.

«КиївПрайд Марш – це не пропаганда гомосексуальності, як дехто хоче нас переконати. Гомосексуальність – це не вибір. І це не хвороба… Гомосексуальні люди, бісексуали, трансгендери – це такі ж громадяни нашої країни, які так само, як і всі інші, платять податки, і мають такі ж самі права», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Вона нагадала, що на завтра запланований марш «КиївПрайд», і також висловила сподівання, що українцям «вдасться скласти цей іспит на зрілість і освіченість».

«Щороку ми дорослішаємо І мудрішаємо…Знаю, що тема ЛГБТ-спільноти є дуже чутливою в нашій країні. А надто коли свої на ній намагаються заробити політичні бали, а чужі – розсварити українців. Однак, дивлячись у майбутнє і будучи відповідальними за нього, ми не можемо ігнорувати права наших співгромадян», – додала віце-прем’єр. 

18 червня з 10:00 до 13:00 у Києві запланований Марш рівності – захід на підтримку ЛГБТ у рамках фестивалю «Київ-прайд». Організатори маршу заявили про 5 тисяч учасників. Натомість поліція у зв’язку з проведенням Маршу рівності посилить заходи безпеки. 

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: