Російських боксерів не пустили на змагання в Україну через порушення правил в’їзду до Криму – Слободян

Дев’ятьох росіян, учасників чемпіонату Європи із боксу та їхніх вболівальників, не пропустили через український кордон у Харкові, повідомив у Facebook речник Державної прикордонної служби Олег Слободян. За його словами, причиною відмови у перетині кордону стало порушення цими особами правил в’їзду на територію анексованого Криму.

«Непропущені іноземці слідували на змагання поїздом «Москва-Харків» разом з іншими учасниками команди Росії у складі 39 осіб. Під час прикордонного контролю та проведення перевірки прикордонники встановили, що 9 російських громадян порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим. Саме тому було прийнято рішення про їх непропуск на територію України та заборонено в’їзд терміном на 3 роки», – написав Олег Слободян.

Серед згаданих осіб, зазначив речник Держприкордонслужби, були безпосередні учасники змагання, тренери, PR-менеджер, вболівальники, а також 2 представника LifeNews. 

Як раніше повідомляв голова відомства Віктор Назаренко, торік в’їзд в Україну було заборонено 5,4 тисячам іноземців, з них – понад 1,2 тисячі є громадянами Росії. Цьогоріч загальна кількість заборон на в’їзд досягла 2,5 тисяч, 616 – щодо громадян Росії.

Одними з останніх росіян, кого не пустили до України, стали телеведуча Катерина Варнава, співачки Лоліта Мілявська та Юлія Самойлова.

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: