За три роки на Донеччині затримано більше тисячі підозрюваних в участі у збройних формуваннях сепаратистів – поліція

Із початку року поліцейські на Донеччині відкрили провадження щодо 131 особи, підозрюваних в участі у збройних формуваннях сепаратистів, повідомили в обласному управлінні поліції.

Серед цих осіб 112 осіб затримали, 19 оголосили у розшук, йдеться у повідомленні.

За три роки конфлікту, за даними поліції, затримано 1100 осіб, які підозрюються в участі у незаконних збройних формуваннях.

12 червня СБУ повідомила про те, що Шевченківський районний суд Чернівців засудив до 11 років позбавлення волі бойовика угруповання «Донецька народна республіка».

Він був затриманий українськими військовими на початку 2017 року під час бойового зіткнення. Засуджений підтвердив факти участі громадян Росії у незаконних збройних формуваннях і повідомив, що перед відправленням в Україну вони проходили тренування в спеціальних таборах на території Росії, повідомляє СБУ.

Збройний конфлікт на Донбасі триває з квітня 2014 року. Українська влада вважає терористичними підтримувані Росією угруповання «ДНР» та «ЛНР», які контролюють частини Донецької та Луганської областей відповідно.

З початку конфлікту на сході України станом на 15 травня 2017 року загинуло щонайменше 10 090 людей, включно з 2 777 представниками цивільного населення. Щонайменше 23 966 були поранені.

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: