Правом «безвізу» скористалися майже 1900 українців – Слободян

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що з часу вступу 11 червня права для українців на безвізовий в’їзд до країн ЄС ним скористалися майже 1900 українців.

«Станом на 6-у годину 12 червня правом «безвізу» скористалося 1894 наших співвітчизники. 78% з цієї кількості перетнули кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордонах з країнами ЄС. 22% – в пунктах пропуску для авіаційного сполучення», – повідомив на сторінці у Facebook речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його даними, найбільш популярним напрямком залишається Польща.

«63% українців почали знайомство з Європою саме з цієї країни», – додав Слободян, зазначивши про дві відмови на перетин кордону.

Щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС від 11 червня українцям треба мати біометричний паспорт і , якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність тощо.

11 червня набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

 

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: