Фінська компанія Fortum може замінити «Київенерго» – КМДА

Заступник голови Київської міської адміністрації Петро Пантелеєв зустрівся у Гельсінскі із віце-президентом фінської енергетичної компанії Fortum Хейкі Андерсоном щодо можливої співпраці після завершення контракту з «Київенерго» , повідомляє прес-служба КМДА.

«Для нас дуже цінний досвід муніципального управління теплоенергетичним комплексом. Зараз українська столиця знаходиться на стадії стратегічних змін, оскільки завершується угода, що діяла понад 16 років. Тому дуже важливо врахувати та попередити усі можливі ризики перехідного етапу. Переконаний, що практики наших фінських колег суттєво допоможуть нам у цьому», – зауважив Петро Пантелеєв.

Раніше в інтерв’ю «5 каналу» Пантелеєв повідомив про відмову КМДА продовжувати контракт із «Київенерго» після 31 грудня 2017 року.

За інформацією КМДА, Fortum – фінська державна енергетична компанія, яка здійснює діяльність у скандинавських і балтійських країнах, а також у Польщі.

За даними, які наприкінці травня поширювало «Київнерго», місто заборгувало перед підприємством за послуги теплопостачання 4, 2 мільярди гривень.

Тим часом, 31 травня «Укртрансгаз» оприлюднив заяву про те, що підприємства «Київенерго» сформували заборгованість перед Укртрансгазом, яка складає більше 52% заборгованості всіх тепловиробників України.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: