У Запоріжжі посилили охорону «Хортиці» через підозру у підпалах – директор заповідника

Кількість працівників поліції охорони порядку на острові Хортиця у Запоріжжі збільшили через численні пожежі за останній тиждень, повідомив генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

«Голова облдержадміністрації допоміг і дав розпорядження обласній поліції. Вони підсилили чергування на Хортиці. Ми, зі свого боку, підготували звернення до Національної гвардії, тому що вона не підпорядкована голові облдержадміністрації. Але область допомогла саме підсиленням нарядів поліції. На сьогоднішній день вже підсилено працюють поліцейські патрулі, плюс долучиться кінна поліція», – розповів Остапенко.

За його словами, необхідність ретельної охорони території заповідника виникла через підозри про зумисні підпали.

«Підпалюють у різних місцях ділянками широкими, тобто намагаючись заподіяти максимальну шкоду рослинному світу і об’єктам заповідника. Це триває вже тиждень. Але вчорашній підпал нас вчергове впевнив, що це свідомі дії», – додав Максим Остапенко.

Остання велика пожежа на території острова Хортиця сталася 8 червня біля історико-культурного комплексу «Запорізька Січ». Також пожежа на території комплексу була 8 травня, тоді зайнялася стріха одного з куренів. Ніхто не постраждав.

Запорізькі активісти у соцмережах оголосили про готовність виплатити винагороду у 1 тисячу гривень тим, хто спіймає паліїв.

Територія Національного заповіднику «Хортиця» складає близько 2,5 тисяч гектарів.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: