Гірник, який загинув на шахті в Кривому Розі, працював другу зміну поспіль – профспілка

Шахтар, який загинув 6 липня на криворізькій залізорудній шахті «Жовтнева», працював другу зміну поспіль, що забороняється технікою безпеки, повідомив Радіо Свобода голова криворізької організації Незалежної профспілки гірників Юрій Самойлов.

За його словами, гірник відпрацював нічну зміну, а потім повернувся в забій на ще одну зміну. Як поінформував Юрій Самойлов, загиблому було 39 років, у нього залишилось двоє дітей.

Як зазначив Юрій Самойлов у коментарі Радіо Свобода, практика понаднормової праці на українських шахтах є поширеною. Він також повідомив, що незважаючи на те, що на шахті є осередок незалежної профспілки, його представників на місце трагедії поки не допустили.

«Він був засипаний дрібною породою. Наскільки я поінформований, роботи велись на контакті порід – слабкої і твердої, в таких умовах має бути взагалі особлива організація безпеки праці. Він працював нічну зміну й залишився працювати на ще одну зміну, мені це підтвердило кілька осіб. Чому, поки що невідомо. Ця практика поширена на шахтах, я знаю, бо сам шахтар з 32 – річним стажем», – зауважив Юрій Самойлов.

У четвер у ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат», до якого відноситься шахта «Жовтнева», Радіо Свобода заявили, що на підприємстві немає фахівця, який би відповідав за зв’язки з пресою, і комбінат не коментуватиме інцидент з шахтарем, допоки триває розслідування. Радіо Свобода готує офіційний інформаційний запит до керівництва підприємства.

За даними Фонду соціального страхування від нещасних випадків у Кривому Розі, нещасний випадок на виробництві розслідує спеціальна державна комісія.

Вранці 6 червня внаслідок обвалу породи на шахті у Кривому Розі Дніпропетровської області загинув гірник, повідомила прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Нещасний випадок стався на шахті «Жовтнева», на горизонті 1220 метрів.

Минулого місяця у Кривому Розі страйкували гірники, зокрема і шахти «Жовтнева», вимагаючи підвищення зарплат.

У березні вісім гірників загинули, 21 були госпіталізовані внаслідок обвалу гірської породи на вугільній шахті «Степова» на Львівщині.

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: