ВООЗ: понад 7 мільйонів людей щороку помирають від хвороб, викликаних курінням тютюну

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявляють, що сім мільйонів людей вмирають щорічно в світі від хвороб, викликаних курінням тютюну. Про це йдеться у першій доповіді ВООЗ про шкоду тютюнової галузі під час виробництва тютюнових виробів і їхньої реалізації.

У доповіді також зауважують, що вирощування тютюну завдає «величезної шкоди» навколишньому середовищу, оскільки потребує застосування хімічних добрив, енергії і води. 

Екологічний слід тютюну – це не лише вплив сигаретного диму, зазначають у ВООЗ. 

«Вирощування тютюну, виробництво тютюнових виробів і їх доставка роздрібним торговцям – все це має серйозні наслідки для навколишнього середовища, в тому числі й скидання відходів виробництва в навколишнє середовище», – сказав помічник Генерального директора ВООЗ Олег Честнов у зв’язку з Всесвітнім днем боротьби з курінням 31 травня.

Тютюнові плантації вимагають застосування інсектицидів, гербіцидів та інших хімічних засобів для вирощування тютюну і запобігання його від шкідників, а у процесі сушіння спалюються великі обсяги деревини, що сприяє зникненню лісів.

За оцінками організації, понад 11 мільйонів тонн деревини спалюється щорічно для просушки тютюнового листя – це еквівалентно одному дереву на 300 сигарет. 

У Китаї, найбільшому світовому виробнику тютюну, зникнення лісів на 18 відсотків є наслідком розвитку тютюнової промисловості.

За даними ВООЗ, щорічно в світі скурюють понад 6 трильйонів сигарет, при їх курінні випускається від 3 до 5 мільйонів тонн парникового газу, а також тисячі тонн канцерогенних речовин.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: