В Івано-Франківську вшанували пам’ять загиблих на горі Карачун у 2014 році

У меморіальному сквері Івано-Франківська, де поховані загиблі у травні 2014 року біля гори Карачун представники спецпідрозділу прикарпатської міліції, сьогодні провели поминальну панахиду.

З 12 військових, які були у збитому бойовиками українському гелікоптері Мі-8, шестеро з Івано-Франківщини – Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк, Віктор Яков’як і Володимир Шарабуряк. Ще через кілька днів на блокпості біля Слов’янська загинув Михайло Шемегінський.

Вшанувати їхню пам’ять прийшли рідні, колеги, ветерани АТО, представники влади. Панахиду відслужили священики різних конфесій.

За словами т.в.о. начальника головного управління національної поліції в Івано-Франківській області Ігоря Баб’юка, він знав усіх хлопців по службі, і «та хвилина, коли дізналися про їхню загибель, до цього часу стоїть чорною хмарою перед очима, у серці і душі кожного з нас». Того дня вони доставляли продовольство і обладнання на бойові позиції, при поверненні гелікоптер було збито.

На панахиду прийшли і правоохоронці, які сьогодні відправляються на чергову ротацію у зону АТО, у Маріуполь. Їх поблагословили священики.

Як повідомив представник державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в області Володимир Веркалець, за час бойових дій на сході України загинули 125 прикарпатців.

29 травня 2014 року біля гори Карачун в Донецькій області бойовики збили український гелікоптер Мі-8, загинули всі військові.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: