За рік прикордонники не пустили в Україну 29 тисяч людей – звіт

Понад 89 мільйонів людей перетнуло державний кордон та лінію розмежування із анексованим Росією Кримом, повідомляє Державна прикордонна служба України. Водночас, за її даними, більш ніж 29 тисяч людей у пропуску відмовили.

Прикордонники також заявляють про затримання 2 з половиною тисячі людей, які намагались перетнути кордон нелегально.

«Крім того, на кордоні було виявлено та вилучено 760 одиниць зброї, майже 14 тисяч боєприпасів, 17 кілограмів вибухівки, 210 кілограмів наркотичних і психотропних речовин. Припинено незаконне переміщення товарів на суму 760 мільйонів гривень, при цьому найбільш поширеною залишалась контрабанда сигарет (затримано понад 6,2 мільйонів пачок тютюнових виробів)», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

За інформацією Держприкордонслужби, звіт стосується періоду з 28 травня минулого року до сьогоднішнього дня.

28 травня в Україні відзначають день прикордонника.

Як раніше повідомляв голова відомства Віктор Назаренко, торік в’їзд в Україну було заборонено 5,4 тисячам іноземців, з них – понад 1,2 тисячі є громадянами Росії. Цьогоріч загальна кількість заборон на в’їзд досягла 2,5 тисяч, 616 – щодо громадян Росії.

Одними з останніх росіян, кого не пустили до України, стали телеведуча Катерина Варнава, співачки Лоліта Мілявська та Юлія Самойлова.

 

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: