Порошенко присудив премію «Українська книжка року» творам Дочинця, Корнійчука та Стус

Президент України Петро Порошенко присудив щорічну премію «Українська книжка року» книгам Мирослава Дочинця «Синій зошит. Аркуші днів світящих» і «Лад» у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури». Крім того, як йдеться у тексті указу на сайті президента, у номінації «За вагомий внесок в розвиток українознавства» відзначено книгу Володимира Корнійчука «Марія Заньковецька».

Книга «Їжак Вільгельм» Тетяни Стус отримала президентську премію в номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління». Разом з авторами відзначаються і видавництва.

Торік президентською премією було відзначено книгу письменника Сергія Жадана «Месопотамія», «Українські народні головні убори» Галини Стельмащук та «Запороги: роман-трилогія» – частина перша «Петро Сагайдачний», яку написав Віталій Рогожа.

Щорічна президентська премія «Українська книжка року» започаткована у 2009 році. Її вручають авторам і видавництвам, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток видавничої справи. Лауреатам премії вручають грошову винагороду у 100 тисяч гривень, навпіл автору і видавництву.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: