Тисячі людей у Дніпрі прийшли на відкриття Алеї пам’яті загиблих на Донбасі

У Дніпрі 12 травня за присутності тисяч людей відкрили меморіальний комплекс – Алею пам’яті Героїв Небесної Сотні і загиблих бійців, учасників бойових дій на сході України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, це цілий парковий комплекс зі скляних стел, на яких розташовані світлини понад 500 загиблих під час бойових дій на Донбасі і на Майдані жителів Дніпропетровщини.

За словами творців Алеї, під час виготовлення стел використали подвійний друк фото на склі й інноваційну підсвітку.

Напис «Герої не вмирають» на стелах зроблений різними мовами світу.

На Алеї також можна побачити фотографії з передової – чотири великі стели, а також пам’ятний камінь і плити пам’яті загиблим на Донбасі дніпрянам, які були встановлені силами волонтерів і громадськості неподалік, біля облдержадміністрації, і тепер стали частиною комплексу.

На відкриття Алеї прийшли тисячі людей – родичі загиблих, бойові побратими, представники влади й громадськості, школярі. Військові пройшли урочистим маршем, пам’ять полеглих вшанували салютом і хвилиною мовчання.

«Алея пам’яті у Дніпрі – наймасштабніший в Україні меморіальний комплекс з вшанування Героїв АТО і Революції Гідності. Це – символ спротиву українського народу і його незламного духу», – сказав голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Ветерани бойових дій на Донбасі і родичі загиблих власноруч висадили 180 туй навколо меморіального комплексу.

Ввечері на Алеї запланована перша акція: дніпряни запалять сотні свічок у пам’ять про загиблих.

Станом на квітень, за даними президента України, від початку війни на сході загинули 2 652 воїнів Збройних сил України, Служби безпеки, Національної гвардії, прикордонної служби, Національної поліції та інших відомств.

За останніми даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей, поранені понад 22 тисячі серед українських військових, цивільних осіб та бойовиків.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: