Уряд виділив 199 мільйонів гривень на підвищення захисту складів боєприпасів 

Кабінет міністрів виділив 199 мільйонів гривень із резервного фонду держбюджету на заходи, спрямовані на підвищення рівня захисту 11 об’єктів зберігання боєзапасу Збройних сил.

Про це йдеться у розпорядженні 292-р, оприлюдненому на сайті уряду.

«На сьогодні, відповідно до проведених розрахунків щодо виконання заходів з підвищення живучості визначених арсеналів, баз, складів Збройних Сил України зберігання ракет і боєприпасів, мінімально-критична потреба в коштах на 2017 рік складає 235,2 мільйонів грн. З них додаткова потреба в коштах, яка не забезпечена фінансовим ресурсом в межах затверджених видатків на 2017 рік, складає 199 мільйонів гривень», – йдеться у поясненні до документу.

Для приведення в належний стан усіх баз зберігання боєприпасів в Україні необхідно близько 5 мільярдів гривень, заявив 5 травня у Харкові міністр оборони України Степан Полторак.

У ніч на 23 березня на складах артилерійських боєприпасів на околиці Балаклії Харківської області спалахнула пожежа й почали вибухати боєприпаси. З околиць складів радіусом у 10 кілометрів евакуйовували майже 20 тисяч людей. Пожежу згодом ліквідували. Як головну причину виникнення ситуації розглядають диверсію, хоча не виключають і версії службового недбальства.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: