Міносвіти: в Україні зменшилася кількість охочих пройти ЗНО

Більше ніж 240 тисяч випускників шкіл мають намір взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році, це менше ніж минулого року, повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

«Цього року для участі в тестуванні зареєстровано 240 тисячу 881 людину. Із них 192 тисячі 778 – це випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року», – повідомив Карандій 27 квітня в Києві.

За його словами, кількість охочих пройти ЗНО порівняно з попередніми роками зменшилася, і це пояснюється демографічною ситуацією і тим, що частина абітурієнтів під час вступу до вишів використовуватиме результати зовнішнього оцінювання, які вони отримали в попередніх роках.

«Найбільшими за кількістю учасників зовнішнього оцінювання є такі регіони, як Київ і Дніпропетровська область, де майже 20 тисяч юних громадян візьмуть участь у незалежному оцінюванні», – сказав Карандій.

За його словами, найменша кількість учасників, зареєстрованих на проходження ЗНО, в Луганській області – трохи менше ніж 4000 учасників.

Основна сесія тестування пройде від 23 травня до 16 червня, додаткова – з 3 до 12 липня.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, у рамках основної сесії 23 травня відбудеться тестування з української мови і літератури; 25 травня – тестування з іспанської, німецької і французької мов; 29 травня – з англійської мови; 31 травня – з математики; 2 червня – з історії України; 6 червня – з російської мови; 8 червня – з біології; 12 червня – з географії; 14 червня – з фізики і 16 червня – з хімії.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: