Голова адміністрації Луганщини обіцяє підключити підстанцію «Трьохізбенка» протягом доби

Підстанцію «Трьохізбенка» на Луганщині планують підключити до кінця дня 25 квітня, повідомив голова військово-цивільної адміністрації області Юрій Гарбуз. Таким чином він планує врегулювати проблему знеструмлення чотирьох населених пунктів.

«Усі магістральні лінії електропередач взято під посилений контроль Збройних сил і головного управління Нацполіції в Луганській області. На випадок загострення ситуації відпрацьовано резервні можливості забезпечення електропостачання області», – написав Гарбуз у Facebook.

Міністерство з питань окупованих територій повідомило сьогодні вранці про знеструмлення лінії електропередач на Луганщині із непідконтрольних територій. Через це, за їхніми даними, без електрики залишились Трьохізбенка, Калаус, Оріхово-Донецьке та Кряківка.

Пізно ввечері 24 квітня Луганськ та інші населені пункти на неконтрольованій українським урядом частині Луганщини залишилися без електропостачання. Відключення було нетривалим, в окупованому обласному центрі світло зникло о 23:43, а з’явилося о 0:15 25 квітня, повідомляють сайти сепаратистів.

Національна енергетична компанія «Укренерго» ввечері 24 квітня повідомила, що з 25 квітня подача електроенергії на територію окремих районів Луганської області припиняється. Причиною припинення є несплата протягом тривалого часу за поставлену і спожиту на неконтрольованій території електроенергію.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: