У центрі Дніпра двісті поліцейських сформували «живий тризуб»

У суботу, 25 березня, в Дніпрі на площі Героїв Майдану в центрі міста патрульні поліцейські разом з громадськістю влаштували флешмоб «Тризуб – це Україна». За даними організаторів, в акції взяли участь близько двохсот людей.

 

 

Як зауважують організатори, акція проводиться з метою популяризації українських державних символів.

Серед учасників були люди різного віку, до патрульних поліцейських приєднались члени громадських організацій, громадські активісти, перехожі. У руках вони тримали плакати з написами українською та англійською «Тризуб – це Україна» та «Trident is Ukraine».

Як зазначив один із координаторів акції, голова громадської організації «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктор Романенко, міжнародний флешмоб «Тризуб – це Україна» набирає обертів – до нього долучаються в обласних та районних центрах, містечках, схожі акції також проводять у школах.

За його словами, наразі через недостатню поінформованість іноземців про національну символіку України виникла проблема ототожнення традиційних українських національних символів з символікою ультраправих угруповань, як це було у випадку з українським футболістом Романом Зозулею, відтак існує необхідність популяризації державної символіки в Україні й у світі.

«Ця акція відбувається в різних країнах світу. Наша акція – це демонстрація того, що ми нація, яка поважає свої державі символи, нація, яка має державні символи, і вони не мають ніякого стосунку до фашизму чи нацизму. Це наші українські національні символи!» – сказав Віктор Романенко, даючи старт флешмобу.

За словами активістів, флешмоб на підтримку українських символів зараз також відбувається в соцмережах: фото зі схожих заходів або просто фото із зображенням тризуба учасники викладають на своїх сторінках з хештегом #тризубцеукраїна.

Раніше перехід українця, гравця футбольного клубу «Реал Бетис» Романа Зозулі в іспанський клуб «Райо Вальєкано» з Мадрида на правах оренди був зірваний. Фанати «Райо» виступили проти цього переходу і назвали футболіста «нацистом». Приводом стала футболка з тризубом, у якій Зозуля прилетів до Іспанії.

Українські вболівальники відзначали, що серед фанатів мадридського клубу багато прихильників ліворадикальних ідей, які орієнтуються на Росію й вірять російській пропагандію

 

У результаті гравцеві, який не приховує своєї підтримки захисників України від агресії Росії, довелося повернутися в «Бетис», але, за правилами, він не зможе в цьому сезоні грати за жодну команду. Після початку бойових дій на Донбасі Зозуля постійно допомагає українській армії. Він також заснував благодійний фонд «Народна армія», який допомагає українським військовим.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: