УГКЦ продовжує діяти на окупованих територіях – глава церкви Святослав (Шевчук)

Священики Української греко-католицької церкви (УГКЦ) продовжують діяти на окупованих теренах України, це є свідомим вибором. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав глава церкви Святослав (Шевчук).

Він повідомив, що в УГКЦ є 11 таких парафій.

«Очевидно, що не всі вони функціонують належним чином, але сьогодні є чотири священики, які душпастирують в Луганську і в Донецьку, є п’ять наших парафій у Криму, які нам вдалося зберегти і захистити за допомогою дипломатичного втручання римської апостольської столиці», – розповів Святослав (Шевчук) під час розмови в празькій студії Радіо Свобода.

За його словами, один із видів служіння – «це просто бути поруч, бути там, а з іншого боку – бути голосом тих людей і бути тим мостиком, який єднає ті території з великою українською родиною», тому діяльність на окупованих теренах є «свідомим вибором».

Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) перебуває в Празі з 7 по 9 березня для зустрічей з місцевою українською громадою, духовними лідерами і високопосадовцями Чехії.

Після анексії Росією Криму на частині Донбасу триває збройний конфлікт. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, досі контролюють проросійські бойовики. Ці території визнані тимчасово окупованими. За даними ООН, від початку конфлікту на сході України від квітня 2014 року там загинули майже 10 тисяч людей.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: