80% території Луганщини та Донеччини покриті українським мовленням – Стець

Вісімдесят відсотків території, підконтрольної українській владі, на Донбасі покриті сигналом українських теле- та радіоканалів. Про це в коментарі Радіо «Донбас.Реалії» заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець. Він також зазначив, що окрім підконтрольних територій частково покриті українським мовленням і непідконтрольні території. Зокрема, сигнал є в окупованих Горлівці та Донецьку.

«Як би не говорили, що це неправда, вже є відеофакти. Так, там чують і бачать українські телеканали і радіостанції», – зазначив Стець.

Міністр також наголосив, що глушіння сигналу сепаратистських ЗМІ з непідконтрольних Києву територій Донбасу так само, як і відновлення українського мовлення, є ключовим для міністерства.

«Порушу це питання на військовому кабінеті і так само на РНБО. Ми маємо, зрештою, не тільки робити те, що пов’язано з прямою роботою Міністерства інформаційної політики – відновлювати українське мовлення, а й активніше займатися глушінням сигналу телеканалів і радіостанцій сепаратистських угруповань «ЛНР» та «ДНР». Не дам більше можливості силовим структурам уникати цього питання», – сказав міністр.

Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко 3 березня заявив, що мовлення сепаратистських теле- і радіоканалів розширене на низку регіонів України. За даними сайтів бойовиків, ідеться про мовлення на Дніпропетровську, Харківську та Херсонську області. 

Радіо «Донбас.Реалії» є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини і їх аналіз із обох боків лінії розмежування. Радіо «Донбас.Реалії» мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, Авдіївці 95,7 FM, Бахмуті 87,9 FM, Волновасі 100,3 FM, Щасті 88 FM, Мар’їнці 95,3 FM, в Слов’янську та Краматорську 90,4 FM, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному 88,2 FM, а також в ефірі Громадського радіо з 19:00 до 20:00 та радіо «Пульс» з 06:10 до 07:00.

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: