Україна призупинила поставки до росії мезатону – анестетика, який необхідний агресору

viina-ua-ru

Україна призупинила поставки до Росії мезатону – анестетика, який внесений в перелік життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів.

Препарат мезатон виготовляється Дослідним заводом при Харківському державному науковому центрі лікарських засобів, його непатентована назва — фенілефрин. Це популярний анестетик, який використовується для місцевого і загального наркозу, особливо часто застосовується при травмах, пораненнях, гострій недостатності кровообігу. Запас мезатону повинен знаходитися в кожній клініці, а також у бригад швидкої допомоги.

“У 2010 році уряд Росії склав перелік життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів, куди увійшов і мезатон. Але з тих пір його закупівельна ціна не змінювалася. У нас немає можливості перереєструвати ціну препарату. Зараз ми просто більше не можемо постачати його за колишньою ціною — це означало б, що ми працюємо собі у збиток”, – сказала представник заводу Наталія Ворона.

При цьому вона підкреслила, що відмова від поставок мезатону до Росії не пов’язаний з політикою. “Ми хочемо працювати з Росією, але, як і будь-яке комерційне підприємство, хочемо отримати прибуток. А за старих умов це вже неможливо”, – додала вона.

Видання пише, що останній раз мезатон ввозився на територію Росії ще в серпні 2015 року.

Згідно з опитуваннями реаніматологів, анестезіологів та працівників швидкої допомоги з кількох регіонів РФ, мезатон у них або закінчився, або майже вичерпався, “залишки торішніх запасів ще є, але попередили, що нових вже не буде”.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: