Світ визнав, що путінський вирок щодо Надії Савченко був винесений за підсумками несправедливого судилища

nsavchenko-sud

Світ визнав, що путінський вирок щодо Надії Савченко був винесений за підсумками несправедливого судилища.

У правозахисній організації Human Rights Watch (HRW) заявляють, що вирок російського суду щодо громадянки України Надії Савченко був винесений за підсумками несправедливого судового розгляду.

«Надії Савченко не був забезпечений справедливий суд, винесений вирок не обґрунтований і не має залишатися у силі. Безумовно, смерть Ігоря Корнелюка і Антона Волошина (російських журналістів – ред.) вимагає притягнення винних, але не у рамках процесу, який був вкрай політизований з самого початку і який не відповідає базовим вимогам до правосуддя», – мовиться у заяві директора Human Rights Watch по Європі і Середній Азії Х’ю Вільямса, опублікованій на сайті організації.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону».

Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: