Українці, закликаємо вас вийти у неділю на Майдан з вимогою звільнення Надії Савченко

savchenko_free

Українці, закликаємо вас вийти у неділю на Майдан з вимогою звільнення Надії Савченко.

Українці в соціальних мережах закликають вийти 6 березня, на акцію підтримки незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко і її звільнення з під-варти.

Захід під гаслом FreeSavchenko планують провести на майдані Незалежності о 12:00 в неділю.

«Це міжнародна акція. Ми відкладаємо наші внутрішні справи заради підтримки нашої міжнародної політики. Ніяких партійних стягів. Тільки державні прапори, українська символіка, жіночі вінки та хештег FreeSavchenko.

Адвокати громадянки України Надії Савченко закликали раніше українців по всьому світу вийти на акцію підтримки Надії Савченко також 9 березня.

Раніше сьогодні Віра Савченко, сестра Надії, яка оголосила сухе голодування, повідомила, що у неділю її мають відвідати представники омбудсмена Росії.

На суді в Донецьку Ростовської області Росії 3 березня на завершенні слухань у справі Надії Савченко вона мала виступити із заключним словом. Але суддя закрив засідання й оголосив перерву в суді до 9 березня. Надія Савченко у відповідь заявила, що оголошує сухе голодування, про яке вона попереджала раніше, у випадку зволікання суду з винесенням вироку.

Звинувачення просить для неї 23 роки позбавлення волі; Савченко заявила, що не буде оскаржувати вироку.

В останньому слові, текст якого оприлюднили у соціальних мережах напередодні, Савченко, серед іншого, заявила, що не визнає ні своєї вини, ні майбутнього вироку їй, ні самого російського суду над нею.

Україна і представники Заходу закликали Москву звільнити громадянку України.

Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: