Заступник путінського міністра повідомив, що ціни на продовольчі товари виростуть

ciny-rostut

Ціни на продовольчі товари виростуть, якщо не вдасться швидко замістити імпорт з Туреччини. Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку Олег Фомічов.

За його словами, Туреччина – “п’ятий торговий економічний партнер з дуже великим товарообігом”.

“З одного боку, це позначається на товарообігу, з іншого боку, значна частина продукції – це продовольство. Якщо не вдасться швидко його замістити, то продовольство, яке поставляється (з Туреччини), – ймовірність підвищення цін на продовольство теж є, хоча і мінімальна, тому що частка все-таки невелика в загальній частці продовольства”, – сказав заступник голови МЕР.

Нагадаємо, 28 листопада, президент РФ підписав указ “Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захист громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій і про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки”.

Також від 1 січня 2016 року призупиняється дія закону про безвізовий режим для громадян Туреччини, “за винятком громадян, які мають дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання на території РФ, а також громадян, які направляються на роботу в диппредставництва та консульські установи Туреччини на території РФ та членів їх сімей “.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: